Brand- en gasdetectiesystemen

Doeltreffende en efficiënte branddetectiesystemen

Jaarlijks worden in België meer dan 10.000 branden aangegeven. Een brand berokkent niet alleen materiële schade (schade aan gebouwen, infrastructuur, opgeslagen goederen en andere), maar kan ook menselijke schade veroorzaken.

Een branddetectiesysteem kan een beginnende brand signaleren, lokaliseren en automatisch een alarm in werking stellen. Op die manier kan snel worden gereageerd en kan de schade worden beperkt.

 

Een branddetectiesysteem is onmisbaar geworden voor bedrijven en men moet zich ervan bewust zijn dat het onderhoud ervan van vitaal belang is. De commerciële teams en onze Bosec-deskundigen kunnen u adviseren en bijstaan bij de keuze voor een goed branddetectiesysteem dat aangepast is aan uw activiteiten. Ze zullen u ook adviseren over de organisatorische maatregelen en de bescherming van de architectuur.


Het snel bespeuren van gaslekken

Net zoals een branddetectiesysteem is gasdetectie een preventieve veiligheidsmaatregel. Het is bedoeld om zo snel mogelijk elk gaslek op te sporen, zodat snel kan worden ingegrepen om elk mogelijk gevaar uit te sluiten of te minimaliseren. Gasdetectie kan worden uitgevoerd door een autonoom gasdetectiesysteem of door uw bestaande systeem uit te breiden met gasdetectors.

Lijst van gedetecteerde gassen: CH4 - C3H8 – C4H10 - CxHy - Cl2 - CO - CO2 - H2 – O2 - LPG - NH3 – NO2 …

 

Zowel de brand- als de gasdetectiecentrale kunnen worden aangesloten op de Control Room (Nomos). Dit biedt een bijkomende garantie voor uzelf, uw werknemers en uw bedrijf. Zodra immers een alarm afgaat (brand en/of gas), wordt dit automatisch doorgestuurd naar de bewakingscentrale. De juiste diensten reageren onmiddellijk, aangezien, indien nodig, de brandweer, de hulpdiensten of de politie worden verwittigd.


De voordelen

Een op maat gemaakte oplossing

Een veilige omgeving voor de bezoekers en de installaties

Een snel en efficiënt detectiesysteemRELAITRON is goedgekeurd door de federale interne openbare dienst als beveiligingsbedrijf.
Aggregatienummer: 20 0082 17